Ellenoras låt som hon gillar väldigt mycket


Saknaden är stor älskar dig pappa

Tänk om min dotter hade fått träffat sin morfar. Saknar min pappa han finns alltid i mina tankar för tre år sen togs min pappa ifrån oss oväntat och plötsligt. 2007-04-15 dog min pappa 51 år gammal oväntati en hjärtinfarkt min mamma gjorde allt för att rädda honom men det gick inte. Var på jobbet det var en varm vår dag och jag hade lunch prata om att å vilken härlig dag då kan pappa och jag övningköra på motercyklen just när jag sagt det fick jag mitt värsta samtal någonsin och dagen som var så ljus fylldes av mörker min mamma var det som ringde hörde att hon var ledsen väldigt ledsen hon bad mig komma hem för att pappa hade dött...
Kunde inte tro vad som just sades önska av hela mitt hjärta att det inte var sant. Men det var det kommer ihåg dagen som om det var igår och tänker ofta på min pappa...
Hade önskat att han hade fått träffat min lilla underbara dotter...

"Min pappa är en ängel nu med vita vingar och en tiara av rent guld han sitter på ett fluffigt vitt moln och vakar över oss"

Min pappa fick bli 51 år och fullt frisk, men hans hjärta ville inte slå längre. Tack för dem fina, härliga, kärleksfulla lärorika åren vi fick tillsammans med dig hade önskat att vi hade haft dig längre hos oss pappa. Det gör så ont det är mycket än som du skulle hinna med att göra innan du lämna oss se din minsta dotter komfimeras och ta studenten, Lämna över oss när vi ska gifta oss och få se dina barnbarn men tyvärr så fick du inte det.
Mamma och du är mina förebilder hoppas jag kommer vara lika bra förälder som ni är...

Tittar på Ellenora och tänker hon ska också få ha sin pappa nära sig och hos sig. Precis som jag fick även om det är annorlunda så önskar jag det för henne. Jag hade den turen att ha mina båda föräldrar hos mig och det vill jag att min dotter ska få chansen att ha med. Kan inte tänka mig hur det hade känns om jag inte hade haft den turen man behöver båda sina föräldrar och de får en till att känna sig hel....

Älskade pappa hoppas du har det bra där du är nu...

Till er andra vill jag säga att var rädda om varandra lev för dagen här och nu glöm och förlåt varandra och ta vara på stunden ni har tillsammans den är värdefull och försök glöma och förlåta saker. Annars kommer ni aldrig förlåta er själv. Jag är glad att pappa och jag hade fått tillbaka den goda kontakten innan han lämna jorden...
Låten jag valt är en sång vi sjöng för han engång när han kom hem

Turkiet 27/6-13/7-10 polatliI sommras var vi och hälsa på familjen och det var andra gången för mig som jag träffa dem men första gången för vår dotter.
Planet lyfte 01.50 på morgonen och landade i istanbul 05.30 nästa flyg som vi skulle ta gick inte förrän 09.00 och landa i ankara 10.30 kl 11.00 söndagen den 27 juni var vi frame varmt var det och trött var man tur att det finns så snälla människor som hjälper en =0) först fick jag hjälp av mamma till tåget i svågetorp på tåget var där en man som också skulle flyga och han hjälpte mig med mina väskor av från tåget och till terminalen så snällt på kastrup flygterminal fick jag inte hjälp med vagnen utan fick kämpa för att få ihop den och med en bebis på magen inte alls lätt och den personalen som stod innanför han bara titta på och har mage att be mig vända på vagnen inte alls lätt och han såg att man hade problem dessutom var han svensk jag fråga om han kunde hjälpa mig men när då det kunde han inte... Det var precis ingen kö där man lämna vagnen bara jag blir så arg....
På flygplanen fick jag sitta med en jätte trevlig man från turkiet men som bott i danmark i 15 år han skulle till ett ställe i turkiet nära istanbul där hans son skulle spela fotboll. Han berätta för mig att han ägde en resturang i danmark och köhn och jag var väldigt välkomen att hälsa på där. Han tyckte om min dotter skönt att man fick en så snäll person när vi landade hjälpte han mig på flygplatsen och berätta var jag skulle och så han tog min väska så jag fick det lite lättare han vänta på mig han och hans son tack för hjälpen det gjorde min flygresa så mycket bättre. Efter första passkontrollen kom vi ifrån varandra vi skulle inte på samma ställe och min dotter behövdes byta på...I Istanbul blev jag och min dotter fotograferade av en vakt som var fasinerad över min dotter de tyckte hon var så söt =0)
När flyget gick mot ankara så sov Ellenora vidare igen hon somna varje gång planet starta och var i luften så härligt att hon inte blev ledsen men sista flygresan var dryg man var varm trött och hungrig.
När vi landat i ankara så gick jag ner för att ta väskan och vagnen där var det yttligare snälla personer som hjälpte mig och visa mig var vagnen skulle hämtas kvinnor som själv hade bebisar. Det trodde jag också var från turkiet så de prata turkiska med mig men jag sa tyvärr jag förstår inte då fråga dem var man kom ifrån och de svara aha och prata danska med en istället... På flygplatsen ringde Ellenoras pappa hela tiden fråga var vi var om vi var i ankara och vilken utgång vi kommer ut från så sa jag hur ska jag veta det de stod bara nr på var väskorna kom. men det räckte för han då viste han var vi fanns. Han fick inte komma in till oss så ja jag fick krongla med vagnen igen men det var lättare då man fick den till sig och han satte upp den till mig... När vi kom ut så var hennes pappa så glad och så lycklig att vi äntligen var där och jag var trött och gnällig och jätte hungrig vi fick ingen mat på planet så men det var nog för att vi åkte med pegasus men han vi satt först med han bjöd mig på kaffe tur det....

Utanför terminalen och på väg hem till Farmor. Trötta men glad att äntligen vara framme.
Lite nervös på att träffa familjen igen och roligt. Och få se den nya medlemen i familjen som hade fötts för en månad sen och är Yildirims storasysters tredje barnbarn.Den Lilla flickan Yildirims storsysters barnbarn , Ellenora och Yildirim (mario Ellenoras pappa)

Där vi sov och bodde.
När vi var framme väntade Ellenoras farmor och halvsyskonGamze Duran Jag Ellenora Farmor

De var jätte nyfikna på att se Ellenora och få hålla henne och leka med henne. Hon blev väldigt omtyckt i familjen och vi haden en bra stund i turkiet... Dagen efter vi hade kommit fylde Ellenoras halvbror år och det blev en liten fest för honom. Dem som var där var Yildirims (marios) Tvås systrar med deras barn hans brors fru och deras två barn så det var ett härligt gäng i ett trångt rum hehe...
Härlig god choklad tårta var det mums men väldigt mäktig och de ville vara snäll och gav mig en stor bit haha tvinga i mig tårtan för deras skull.

Varje dag gick vi en runda ner mot centrum och in på han kusins cafe och om vi inte gick dit giv vi till parken som tillhörde det kaffet härliga människor var där och ja Gamze Ellenoras halvsyster körde bil med Ellenora hon var så stolt över sin lilla halvsyster och ville gärna visa henne för alla hennes halvbror var lika dan han ville köra henne i vagnen och han ville hålla i henne och leka med henne så varje morgon som Ellenora vakna kom de in och tog henne för de ville leka med henne då och de hade väntat på att hon skulle vakna..

Vi åkte även ut en tur till huvudstaden ankara för att gå på ett shoping center det började med buss tur från polatli
.
till ankara. Ellenoras pappa var lite nervös för hur det skulle gå på bussen men bussturen gick hur bra som hälst. Sen vidare med tåg i tunnelbana för att komma in till centrum färden på tåget var väldigt spännande inte alls som här och det gick fort mellan stationeneran.

Detta var shopingcentret vi var inne i jätte fint var det=0)...

Ofta var vi och hälsa på hans systrar öven någon gång hos hans bror men inte lika ofta som hos lilla syster hans och alla var glada för min lilla ängel. Vi gick en dag till marknaden som fanns inne i stan i polatli där vi träffa några kvinnor som gärna ville hålla i Ellenora och de hälde lite vatten på henne eftersom hon var jätte varm och det var varmt ute damorna är från Yildirims (mario) hem by och någon släkting till honom kommer inte håg om vad de var till honom så svårt att hålla reda på alla ju hehe..

På marknaden fick Ellenora klappa i en orange kyckling den var så söt jag höll den framför henne och hon tog försiktigt på den .
Vi träffade så många härliga personer i turkiet skulle gärna vilja visa alla men det är ju svårt..
Ett ställe som Yildirim (mario) visade mig första gången fick jag se denna gång också...Det är ett militär museum och många historiska saker berättades där och det var på engelska jippi =0) tur för mig så man förstod vad allt var..
In centrum in polatli

Yildirim gav mig en vacker ros ett halsband han trodde jag sa att jag ville ha haha nej inte det var de inte stackaren det halsband med öronhänge och ring är mer för barn jag bara undra vad det kosta och han fråga om jag tyckte om det jag svara då nej men han som vanligt missförstod mig och trodde jag gilla det och köpte det åt mig men fick även en härlig doftande perfym som var hjärtformat ja det var boxen där smyckena la också tyckte lite synd om honom han ansträngde sig för att ge mig något fint så blev det fel:)...
Han tog även ut mig och barnen på en fin resturang.

På helgen var vi på ett bröllop men det började regna så vi han knappt vara där mer än några minuter attans.
Sista kvällen i turkiet var jag Ellenora och Yildirim (mario) i parken och tog det lugnt vi drack çay (te) och åt lite glass till det även så fick jag en frukt dryck som jag fick smak på...Det var väldigt varmt och Ellenora somna i mitt knä på gräsmatan.
Det jag sakna var havet eller en svalkande pool pga 37 graders värme som vi hade varje dag, men även min familj sakna man ju också någon att prata med på sitt eget språk.

Sista dagen kom och det var många som ville ta farväl av oss Ellenoras halvsyster blev lite ledsen när vi åkte hon undra när hon fick se oss igen och tyckte det var jobbigt...Jag med min dotter =0)Gamze(halvsyster) och Ellenora Yildirims lilla syster och hennes tre barn.
Duran(halvbror) och Ellenora
Farmor Elif, Gamze Yildirims stora syster, Ellenora, hans brorsfru och deras dotter.
Samed Yildirims brors son.
Yildirims brors dotter och Ellenora
Ellenoras farmor och fabror Aziz..
Alla var där utom Aziz Ellenoras fabror som jobbade den dagen det kändes skönt att man skulle åka hem men samtidigt lite sorligt.Hennes pappa följde med oss till flygplatsen och vänta tills flyget åkte....
Det var den 13 juli kl 20.00 och mitt flyg gick 22.10 frame i köpenhamn kl 01.50. flygresan hem gick lite si och så. Fast vi fick ha vagnen ända fram till planet till skillnad från köpenhamn och det var en lättnad dessutom kunde jag få vagnen direkt när jag gick av men glömde bort det då vi hade landat. Ellenora hade varit ledsen väldigt ledsen på terminalen och på bussen. Inget hjälpte försökte trösta henne ge henne mat och byta blöja på henne men nej hon va ledsen helt enkelt skämdes lite att jag kunde inte trösta mitt älskade barn ,men när vi väl var på plandet och det började rulla somna hon och hon var det ända barn som sov vi åkte hem med Turkish airlains och fick mat på flygplanet tur var det man var hungri och törstig och sen pluset var jag hade tre sätten för mig själv så jag satt ganska bra. Hemma i köpenhamn väntade Mamma och Erika på oss de var så härligt att se dem och de var jätte glada att se oss igen trött va man och extra packning hade man då Ellenora hade fått en gå stol av sin pappa i turkiet jippi och jag fick ett sängöverkass. Ja var glad att vara hemma samtidigt som man sakna dem lite. När jag väl vara hemma somna man direkt vi sov hos min mamma skönt. Så det var mitt och Ellenoras äventyr i sommras !!!

Anmäla till klassfest

Anmälan sig till klass fest eller inte det är frågan det. Klassfesten är från den tiden då man gick på ringsjöskolan och jag kan ju inte påstå att jag trivdes så bra där. Kände verkligen att jag inte passa in kommer ihåg en gång i klassrummet då vi hade so och man hade 12 frågor som man svara på jag var inte så duktig då jag inte var alls intresserad, men i allafall jag kom sist på so 12an och fick en morott för det av min klassförståndare dem som van fick godis. När jag fick morotten kände jag mig hånad och ville sjunka under bänken det var inte alls kul. Försökte ändå vara stark och gå ut skolan jag lyckades och fick en mycket bättre start i ettan på berga gymnasiet... Hade inte många vänner på ringsjöskolan och mådde jätte dåligt under den skolgången undvek så ofta jag kunde att gå dit. När min morfar dog då gick jag i åttan det var en hemsk period mycket hände och jag drog mig mer och mer undan skolan. På hålltimmen var jag nästan alltid ensam då mina vänner gick i olika klasser ofta gick jag till min farmor som bodde på ett hem i närheten skämdes för att vara ensam. Tror inte någon vet hur dåligt jag mådde vet ej om de brydde sig iheller...rykten gick dumma rykten. Synd att människor kan starta något sådant vet de igentligen hur illa de gör en människa ??... För att trösta mig åt jag onyttiga och nyttiga saker bara på en kort tid hade jag gått upp nästan 20 kilo på grund av att man mådde dåligt. Förstår inte vad jag gjorde fel. Är kanske löjlig men kände så då.
Vet att man inte är perfekt men det är ingen så!!
Jag drar mig verkligen för att gå det ger mig en sorgsen känsla men hade varit skoj och se hur alla har förändrats under åren...

Så det är en av anledningarna till varför jag inte vet om jag ska gå eller inte ?

ibland

ibland så säger man saker som man inte menar men de sätter så djupa spår i en och de kan skade otroligt mycket. Tänk på vad man säger och hur man säger det för att det kan miss uppfattas av den andra personen du kanske säger rätt men den som hör det förstår fel. Ifråga sett vad personen igentligen menar annars kan det skapa smärta inom en. Jag missförstår ibland saker sen går man och grubblar och grubblar över det och mår allmänt dåligt och då man sen kommer och frågar vad personen igentligen mena och om man förstått rätt och den personen säger å nej inte alls så jag menade då känner man sig så dum att man gått och mått dåligt för något som inte fans hmm nu låter detta jätte snurrigt haha ha tålamod med mig så klurar ni nog ut det hela ändå!!!
Bara en sak att tänka över som jag själv nyss tänkte för jag nyss missuppfatta något...

Vill ha

Drömbilen ja drömma kan man ju alltid göra men ska försöka få min dröm verklig =0)

För några år sen på björkeloge

Kom just ihåg en sak för några år sen var jag på björkaloge med Marika. Vi festa dansa och hade kul på natten då det var slut så hade vi ingen som kunde hämta oss men en snäll killkompis erbjöd sig för att hämta oss. Vi gjorde så att vi började gå mot eslöv. Då vi kom ut på den stora vägen så såg vi en tjej ligga vid vägkanten nära vägen. Jag kunde inte låta henne ligga där så jag rörde vid henne och sa hallå hur är det fatt ?? Hon kvikna till lite och sa jo det är bra. Fråga henne om hon hade någon som kunde hämta henne och om var hennes vänner var. Hon tog upp sin mobil och sms sina vänner som hade åkt där ifrån taskit kan jag bara säga skit taskit. Sen så skämdes hon för att ringa hem till sina föräldrar så hon fråga om hon kunde få skuts av oss vi sa vi får höra med chaffören. När han kom och tog upp oss på vägen fråga vi och han var så jätte snäll och körde henne hem hon skulle till ett ställe nära trelleborg så det var en bra bit vi åkte hela vägen med henne och sen hem till eslöv.

Dagen efter fick jag ett sms av tjejen som tacka mig av hennes hjärta så underbart att få ett tack och att hon uppskatta vad man hade gjort.
Tänk vad som kunde ha hänt henne usch hon kunde ha blivit ihjälkörd. Våltagen ja fy och vilka vänner som lämnar en i sticket så sjukt....

Tanke

Lycka är ingen självklarhet lycka är inget som man kan köpa lycka är något man förtjänar och när man väl fått lycka säng inte bort den ta vara på den och njut av den så länge du kan. 

En tanke som jag har


Kunde inte ha sagt det bättre själv

svallande jobbiga känslor =0S

Mina känslor åker upp och ner finns inget mellan ting och det är jätte jobbigt man vet inte riktigt hur man ska hantera dem. Känns som man har förlorat kontrollen över sina känslor.
Känner mig ibland så ensam trotts att jag inte är det så finns känslan av ensamhet nära mig ändå. Ibland känns det som om man är osynlig och bara önska att någon såg en men oftas så är det min dotter som jag älskar väldigt mycket som syns mest och jag glöms bort lite. Det är inte lätt att ta hand om en bebis ensam och inte ha pappan i närheten han finns men han finns inte nära oss han finns så långt bort i ett annat land. Vår dröm min dröm var att vi skulle göra denna resa med Ellenora tillsammans inte viste vi att vi skulle behöva göra det på vars sitt håll pga regler och lagar och visum känns så orättvist känns så kallt och hårt ibland saknar någon att dela min glädje med då vår dotter gör sina framsteg. Att kunna ha någon som tar hand om mig med vet det låter kanske konstigt, men som ensam mamma behöver man verkligen få känna att det man gör är bra nog. Och man behöver också få känna lite kärlek vist får man kärlek från sitt barn och vist ger man kärlek men det är något som saknas. Känner mig elak näre jag skriver så här älskar min dotter väldigt mycket och hon är så underbar.
Bara att det känns som man glöms bort vet att man inte gör det men känns så.
Hoppas att snart så kan jag få känna mig lite bättre vill ju kunna vara en bra mamma och göra det andra gör just nu har jag ingen lust och är väldigt trött har haft en och en halv vecka utan helhets sömn då min älskling har varit sjuk och inte få ro att sova och det känns... Kände mig så liten och så hjälplös då min dotter inte mådde så bra inget hjälpte inte medicin eller näsdroppar hjälpte inget så hemskt vill ju inte att hon ska ha ont eller vara ledsen usch hoppas det blir bättre nu..
Mina känslor för hennes pappa går upp och ner hit och ditt vet inte riktigt vad jag vill en sak vill jag och det är att han ska bo i sverige kanske med oss eller själv men bara att han kunde finnas här hade fått det att kännas lite bättre... Jag mår bra när han är här och jag behöver inte alls äta så mycket som annars då jag tröst äter och det säger ju inte lite.... Hjälp mig ! Hur ska jag göra vill ju inte såra någon men det kommer bli så tyvärr...
Måste tänka på vad jag vill vad jag känner för och vad som gör mig lycklig och hoppas att man tillsist accepterar mitt val men det är mitt val ingen annan och ingen kan säga gör inte så gör inte det och ta inte den ta den andra osv ingen kan bestäma hur jag ska leva mitt liv eller med vem det ska bli !!!
Lev med att jag lycklig och bortse från allt annat krosa inte mig tryck inte ner mig jag är vuxen och gör mina egna val ingen kan ändra dem så är det snälla låt mig leva mitt liv snälla...
Har haft det tillräckligt jobbig !

Lite blabla från mig behövde bara skriva av mina svängande tankar lite Vill inte såra någon bara känslor och tankar jag har inom mig ..

Nio månader Idag


Idag blev min dotter Ellenora 9 månader kan inte förstå att hon redan är det. Känns som det var igår som jag födde henne men nä det har redan gått 9 månader tiden går fort och hon utvecklas mycket... Hon kan krypa  och hon försöker att gå men hon behöver stöd. Hon kan ställa sig upp och sen sätta sig ner igen bara hon tar tag i bordet soffan mina ben ja bara ett litet stöd behövs för att hon ska ställa sig upp och gå sina små runder utan gåstol. När hon väl använder sin gåstol går det undan och hon gillar att öppna alla låder. Underbart vilka framsteg hon gör tänk att min lilla dotter börja bli stor nu det dröjer nog inte länge förrän hon går utan något. Hon har också fått två framtänder denna månaden och nu har hon fyra tänder.
Haft en tuff vecka min lilla dotter har och är fortfarande förkyld dessutom har hon haft feber och varit gnällig inte lätt att vara liten och inte må så bra. Så hoppas hon får en lugn natt denna natten hoppas...
Älskar dig Ellenora !!!
Hennes pappa var och hälsa på sin älskade dotter för två veckor sen hade en mysig vecka med lite äventyr =0) och han ringde på morgonen logga in på msn och sen ringde han ikväll med för att höra hur det var med oss och han gratulerade Ellenora på sin nio månadersdag med... Han sa att han sakna oss och hörde att han blev lite sorgsen när han sa det... Hoppas att han snart hälsar på igen !!

Mitt vårt mirakel

sommaren 2009-06-13 fick jag veta att jag väntade barn. Blev väldigt överraskad, orolig, rädd och glad allt på en gång det hade länge varit min dröm att bli mamma, men nu när det verkligen hände blev jag total nollstäld. Jag glädje mig till att jag skulle få en bebis och var väldigt lycklig. Men förstod inte riktigt hur det kunde komma sig hur kunde jag vara gravid hade ju haft mens fast bara två dagar och jag gick ju på p- piller men de e ju klart hade alltid svårt att komma ihåg dem. Dessutom på sommaren innan det så hade jag haft en infektion i underlivet och då sa gynekologen att jag samlade på äggen och att jag kunde nog inte bli gravid utan hjälp det såra mig anledningen trodde de berode på min övervikt men de hade fel jag blev ju gravid trotts allt trotts vad de sa alla tankar far i huvudet på mig.
Ringde pappan till barnet och berättade nyheten viste knappt hur!
När jag ringde och han svara kunde bara jag få fram grattis du ska bli pappa han blev så glad han skrek ut det över torget där han stod. Han var jätte lycklig och han sa att allt kommer att gå bra. Jag var lite orolig och viste inte hur jag skulle berätta det för mamma så han sa att det gör vi när jag kommer..
Hade många tankar kring barnet vem är det som ligger inne i min mage och växer. Vem kommer den likna? kommer det att gå bra? Många gånger var jag orolig att förlora barnet men när jag började må illa och spy så lugnade dem tankarna ner sig lite och hennes pappas stöd var otroligt under den tiden..
Han var lycklig och varje dag som han ringde fråga han hur det var med oss.
Han bad mig ta en bild på min mage så det gjorde jag sa åt han att det  syns nog inte än. Men vist syntes det en liten kula fans där...

Bara några dagar efter att jag tagit denna bild kom han till mig och bodde med mig vi åkte hem till mamma min och skulle berätta om att vi vänta barn och att hon skulle bli mormor var jätte nervös och viste knappt vad jag skulle säga. Skulle på ultraljd den dagen och ville att mamma skulle veta innan och från mig. Min bästa vän Linda viste om min graviditet jag anförtode henne allt eftersom jag inte viste vem jag skulle vända mig till detta var min dröm ju att bli mamma och den hade slåt in trotts att man hade fått veta att man nog aldrig skulle kunna bli med barn på egen hand... Linda stötta mig och var där hela tiden för mig och det kändes jätte bra tror till och med att hon var gladare än jag var. Linda väntade också barn sitt andra som föddes i juli det året. Och hon och jag var glada för att vi skulle vara mamma lediga samtidigt =0)..

Okej tillbaka till när jag berätta för mamma vi satt ute och jag tog mod till mig var jätte nervös och berätta att jag vänta barn hennes svar var ju inte precis som jag hade önskat att det skulle vara men hon var blev ju överraskad.
Och hon hade anat det eftersom det hade synts då vi hade varit på å-hus beach handboll och min syster hade då frågat mamma om jag var med barn. Och mamma hade sagt att hon inte trodde det men att det fans tecken på det.ha ha inte den bästa bilden men detta är i å-hus..
Blev lite ledsen av mammas svar men men som sagt hon var ju överraskad. Vi kom igen sen på kvällen och visa en bild på hennes barnbarn och då var hon lite gladare...

datomen på bilden är inte rätt eftersom jag tog bilden med min kamera någon vecka efter ultraljudet. Man gjorde två ultraljud på mig för att se om h*n växte som h*n skulle då viste vi inte vad det skulle bli och hon som gjorde ultraljudsundersökningen på mig var inte säker. Mario ville veta och igentligen ville inte jag det men jag blev för nyfiken så tur att hon inte var säker på vad det skulle bli men hon sa jag tror att det är en flicka. Precis det som jag hela tiden hade trott och känd på mig att det var dessutom var det bara drömmar om en tjej som jag hade när jag sov. Fast oftast hade man mardrömmar och dem var inte alls roliga vakna många nätter ut av dem. Som tur var så hade jag Mario vid min sida som ofta märkte innan jag vakna att jag hade en otäck dröm så han la om sin arm om mig och viska jag är här det är ingen fara det är bara en dröm. Det gjorde att jag somna om snabbare och rädslan man fick försvan. Han fick mig verkligen att känna mig trygg...


Vi åkte till tysklan någon gång i slutet av juli och hälsa på marios kusin och hans fru. Mario hade ju berättat sitt glädjebesked för dem och de ville så gärna att vi kom och hälsa på. Bilden är tagen på ett av judelägrena helt fantastikt och läskigt att se man kunde känna kylan och otäckheten som en gång funnits där som om de inte kunnat finna ro riktigt.
Det var skönt att komma hemifrån ett tag och komma på andra tankar hade det inte så lätt just då. Dessutom var det kul att träffa dem igen. Och det var skönt att ha mario verkligen fanns där för mig.

I tyskland så handlade vi vår barnvagn vilket gjorde det mer verkligt att jag skulle bli mamma.

Hemma igen efter en vecka i tysklan vädret var på topp bebisen i magen sparka för fullt där inne. Hade många tankar i huvudet vem är den lilla personen i min mage vad ska hon få för namn. Kommer jag veta när det är dags ? Hur kommer det att kännas ? Längtar så att få träffa min bebis... Det var många tankar som far i ens huvud och man viste inte riktigt hur man skulle hantera alla dessa tankar. Tankarna kring barnet när den födds fans där och tänk om hon inte klara det rädslan för det fanns i mina tankar drömde så hemska drömmar ibland kändes det väldigt verkliget men det var ju inte det... Och under sen sommaren skaffa vi oss barnsängen till vår bebis. Och hennes pappa gjorde vid den satte upp den och bädda den så då var det bara att vänta på att bebisen skulle komma
.

I oktober den 25 åkte hennes pappa till sitt hemland för att vara med sin familj där medans jag åkte till kap verde. Jag åkte den 27 oktober dit var nervös hur det skulle gå då jag var i vecka 30 så det var på gränsen till hur länge man fick åka. Resan var en födelsedags present till mig från min familj eftersom jag fylde 25 år.
Fick en underbar fin baby body av mamma och mina syskon och Calle Emilias sambo den var jätte sött. Bestämde mig att det var den bebisen skulle ha på sig när hon föddes.

När vi kom hem var det natten mellan 3 och 4 november och Mario hade sagt att han skulle vara hemma då men när jag kom hem så hade han inte kommit och han kom ej iheller till det sista ultraljudet så då fick min mamma följa med mig spännande och där fick jag bekräftat att det var en liten flicka jag vänta blev så väldigt glad och det var så fantastikt att man kunde se bebisen i helhet mamma var med fasinerad...
Nu kändes det nära men det var ändå långt kvar. Hennes pappa ringde mig och förklara vad som hade hänt och det var så att hans visum inte vara längre och var tvunget att åka tillbaka till norge för att förlänga det. Tråkigt men sant han höll kontakten då morgon och kväll och lova att vara med när det var dags han så åt mig att det var bara att sms och maila och han skulle då ta flyget till mig och svara han inte så skulle jag ringa..
Mamma fixa baby bilstol till mig hennes granne hade en som hon köpte av dem och en overrall fick hon med på köpet och en del andra saker.

Nu var allt färdig väskan packad och allt var inhandlat så nu var kunde hon komma när hon ville. Min farmor gick bort den 20 december och bara tre dagar efter det så föddes min dotter. Mina systrar och jag åkte på tisdagen till nova och gick där då passa jag på att ta en bild den dagen.

Tur var det för kl 23.50 stängde jag av min dator skulle gå och lägga mig hade betalt mina räkningar och allt var fixat då 23.55 den 22/12 gick på toaletten och fick väldiga smärtor det var värkarna som satt igång ont gjorde det men skönt var det att sitta på toaletten den bästa platsen just då. kl 00.00 gick från toaletten för att maila hennes pappa och sen tog jag telefonen ringde förlossningen och sa jag har tre min mellan värkarna. Hon fråga när jag fått första värken och när jag var född osv sen sa hon eftersom du är förstfödderska så är det ej tid ännu ta en värktablett och gå och lägg dig ok sa jag det ska jag göra. Ringde mamma och sa att hon skulle vara beredd att snart köra eftersom jag hade så ont berätta vad de hade sagt på förlossningen ocg sa att det var nog inte tid än men snart sa jag känner det på mig..
Tänkte hur i h*vet ska jag kunna sova det gör så ont fick springa på toaletten kändes som man behöved göra det stora och då kom det blod en stor klump blod blev aldeles rädd och ringde förlossningen igen då hade det gått en halv timme sa att nu kommer det blod och jag har allt mer värkar hon sa att det var ingen fara och då sa jag. Jag skiter i vad du säger jag kommer in nu hon svara du är välkomen men du får vara beredd på att åka hem igen.
Ringde mamma som precis hade somnat om och bad henne komma och ha med sig värktabletter och att det var tid. Sms och ringde hennes pappa men inget svar sa att bebisen var på väg nu att han var tvungen att komma. Tänkte han sover nog eftersom det är så sent på natten.
När mamma väl kom kändes det som en befrielse jag kände mig lugnare och dessutom fick mamma bekräftat att värkarna kom väldigt tätt.
Inne i lund mamma släppte av mig på förlossningen sen körde hon och pakera bilen och kom så fort hon kunde. Jag ringde på och en sjuksköterska kom och öppna hon välkomna mig och följde mig till ett rum där jag fick klä av mig vänta en liten stund sen kom sjuksyster och läkare in för att se hur pass öppen jag var. Mamma hade då med kommit och kl var 01.55 den 23/12. Läkaren kolla och kände hon sa att det blev ingen hemgång för mig inte var redan öppen 7 cm så det blev att stanna vilket kändes skönt att få bekräftat att jag hade rätt att det var snart tid och att jag gjorde rätt som åkte in då. Smärterna blev allt mer intensiva och jag börja frysa de satte upp varmen på det högsta trotts det frös jag och jag fick sitta på en boll la armarna om sängen och kände bara obehag ville hälst bara ligga så jag la mig igen och mamma hon försökte hjälpa mig så gott hon bara kunde. Sjuksyster kom in och bad mig ställa mig på alla fyra så jag byta lite ställning men usch när jag väl gjorde det satte krystvärkaran igång sa till mamma att nu skiter jag på mig ursäkta utrycket men så sa jag och det kändes så med fick yttligare en krystvärk bara några secunder efter det och jag sa till mamma kan hon inte bara komma nu jag vill att hon kommer var lulli av lustgasen också så det var svårt att snacka kände sig så tom i huvudet på något konstigt vis. La mig på ryggen min favo ställning. Sjuksystern sa att hon skulle kalla på läkaren och när dekom tillbaka var krystvärkarna i full gång de satte sig lugnt nedanför mina ben och klappade och tala om för mig hur duktig jag var och att det var långt än men ack vad de hade fel jag krysta och huvudet syntes de fick fart på sig och tog på rock och allt de hann inte myket mer för nästa krystvärk kom och de bad mig hålla igen men det var jätte svårt sen nästa gick inte och då var hon ute kl var 05.14 på morgonen och min lilla ängel var född. Det går inte att beskiva den känsla av lycka varme kärlek man kände då man fick henne i ens armar. Läkaren fråga vad hon skulle heta och jag svara direkt Ellenora blev själv förvånad när jag svara det namn hade sjunget ett annat namn för henne när hon låg i min mage. Sångens namn Amelia. Helt otroligt att där faktiskt legat en människa inom en waw alltså kroppen är unik...
Hade helt fantastika personal tack och tack mamma utan dej hade det nog inte känts så bra..
Dressen som Mormor Ingela hade köpt till henne då vi var nere i kap verde och den klädde henne jätte bra. Mamma klädde henne medans de syde mig då jag som dem flesta sprukit lite gran det gjorde ont när det spraja men sen kände jag inget alls och så klart när de gav mig bedövning kändes bara obehagligt när de syde en.
Efter att man blivit syd var det dags att ge min lilla ängel mat och det gick hur bra som helst hon tog bröstet direkt.
När hon ätit så gick jag upp skölde av mig och kläde mig sen var det dags för frukost kl var nio och vi fick en jätte fin frukost smörgåsar och skumpa utan alcohol men så mysigt och gott det var. Där efter fick mamma köra mig i rollstol till patienthotellet men kände igentligen för att gå men sjuksköterskorna ville inte ta någon risk så fick sätta mig snällt i stolen.
Mamma var tvungen att köra hem efter det men lova att komma och hälsa på efter då hon väntade sin soffa nu på morgonkvisten tio tiden ringde min mobil det var Ellenoras Pappa som ringde. Han fråga hur det var med mig och jag svara det är försent nu. Han sa va vad menar du har bebisen kommit ja sa jag. Vad blev det fråga han och tog på sig skorna och gick mot busen. svara att det fick han veta när han kom. Okej men kan du inte berätta jag vill ju veta vad det blev tänkte köpa något åt vår bebis sa nej du får veta när du kommer. Sen la vi på han skulle ringa när han var på flygplatsen. Kl 12.00 var han på flygplatsen det var fullbokat och en biljett fans men kostnaden för den var 8000 kr den dagen så jag bad han komma till helgen istället för jag ville fira jul med min familj... Han ringde även på kvällen två gånger till. Anledningen till att han inte svarat var att han själv va på sjukhuset hade klumpat till de lite och han kom inte hem förrän sent kul.
Aja jag hade ju min mamma.
Jag njöt av min sovande nyfödda dotter det var inte mycket ljud hon gav ifrån sig och ja man fick en fantastikt god mat mamma och mina syskon kom på kvällen för att hälsa på men de fick ej träffa mig och anledningen var svininfluensan kul.... Kändes hemskt att inte få ha någon hos mig fuska lite och gick ner och träffa en vän till mig. På såg jag lite på tv och hade henne i min famn men hon sov väldigt gott hela tiden hon vakna bara en gång den natten och fick lite mat sen sov hon till kl var nio själv sov jag inget kunde inte sluta titta och beundra min dotter var så lycklig det var den bästa dagen i mitt liv och inget kunde få mig på andra tankar...
Dagen där på julafton fick jag åka hem kändes som evigheter innan man väl fick komma hem och det var så skönt att baara få komma hem så klart blev det hem till mamma där min syster och hennes sambo vänta oss...

Hemma med familjen och njöt det blev god mat julklappar på kvällen men jag behövde ju inga hade ju redan fått den bästa julklappen man någonsin kunnat få.

Lördagen den 26 december
Kl var 7 på morgonen och hennes pappa var på väg hem till oss jag tog det lugnt åt frukost med mamma sen tog jag på mig och min dotter kläder för att köra då min mobil ringde. Dt var hennes pappa Mario (Yildirim) han fråga var vi var och att han redan var hos mig jag sa vi är på väg. Satte oss i bilen och körde. När jag svängde in på uppfarten kom hennes pappa ner springande nervös och lycklig för att äntligen få se sitt lilla underverk syntes att han var väldigt lycklig han hade städat min lägenhet i väntan på vår hemkomst han ville att det skulle vara fin när vi kom... Han krama om mig och tog sin dotter och gick upp i lägenheten villade en liten stund men den lilla och sen var det dags att åka till Lunds sjukhus för blod prov och annat de testar. titta bort när läkaren stack min lilla dotter i fingret kändes jobbigt.
Stolt pappa och nystuken dotter =0)
Hennes pappa stannade till måndagen och åkte tillbaka till norge vid halv elva tiden på natten. Man såg hans ångest hans smärta i hans ögon när han var tvungen att lämna oss. Det var ganska jobbigt och när vi tog farväl av han vid busshållsplasen kunde han inte längre hålla tårarna borta. När bussen kom körde jag därifrån och ja jag fälde med några tårar. Körde hem till mamma kände inte för att vara ensam och mamma ville gärna ha oss huss sig. När vi kom hem ringde min mobil flera gånger men hade inget batteri så viste inte vem det var. Ladade batteriet och öppna telefonen skicka sms till personen som ringt mig och det var hennes pappa viste inte om det nr han hade skaffat sig en ny mobil och det nr hade jag inte fått än han ringde upp mig och frågade om jag hade kommit hem säkert. <svara ja det har jag. Kunde höra hur dåligt han mådde och hur mycket han sakna oss och hur ont det gjorde han att han var tvungen att lämna oss. Så han ringde många gånger om dagen för att han sakna oss och för att visa att han bryde sig om oss.

Mamma ska snart ha fest

Den nionde oktober ska mamma ha sin fest och ja jag har då en tanke att försöka att minska lite i vikt började i förra veckan med nutrilett ska se om den verkligen funkar efter tre dagar hade jag gått ner 3 kilo men sen blev det lite gott gott i helgen hos min mamma =0) och då skippa jag helt nutriletten men nu är det igång igen..förre bilder för att sen se om jag lyckats till mammas party...
Förutom nutriletten går jag på 30 dagars och oxytarm plus motion minst två gånger dagligen beroende på min dotters tålamod just nu...

Istället för chocklad som jag älskar tar jag en nutrilett bar ganska good och ja kan nog så ut med att ta en sådan istället. Kanske ska göra några sit ups så man kan få bort lite av bebismagen fast när det gäller situps så är det inte min vän alls men ska försöka göra dem ändå =0) kommer att uppdatera mig så fort jag kan och hur det går... Energin är kanske inte den bästa man blir ganska så svag av nutriletten då den är väldigt kalori snål. Kommer bland annat att ta lite frukt och grönt som kompliment så man inte blir rent slut körd...
Fast denna diet är bara för nu en slags utrensnings diet vill ja ha det som =0)

kl är nu 13.10
Väntar på att min dotter ska vakna igen då tänkte jag att vi skulle ta en tur i det härliga höstvädret ska ta med mig kameran så att man kan ta några sköna bilder det blir först att gå en lång runda sen så stannar vi i trollsjön så att Ellenora får gunga lite och där efter blir det hem gång =0) en bra början på andra veckan hoppas det inte känns så jobbigt att gå idag som det gjorde igår. Kändes som man stod och stampa på samma ställe hela tiden och det tog emot att gå framåt men vi gick en bra runda ändå i slow motion som det kändes gick ifrån mitt hem som ligger en bit från centrum det heter norregatan samma väg som jysk gick mot centrum ner mot stadshuset och sen upp mot Ica vilken är en hemsk bake men den gör gott sen hem igen...

Ellenora vakna vid 14.00 och 14.26 tog vi på skorna för att ta en skön promenad i det härliga höstvädret stanna till i tollsjön så att Ellenora fick leka lite på lekplatsen hon var inte speciellt road att sitta i vagnen inte, men när hon väl fick komma av och leka i sanden och gunga lite var hon nöjd..
Vi var hemma igen 16.55 och väl hemma blev det middags dags för oss båda vi hade blivit hungriga av allt lekande denna gången så för min del var det ett riktigt mål mat jag skulle äta. Sallad med mini majs, gurka, lök, soltorkade tomater och så feta ost till det hade jag stekt två lövbiffar så gott det var Ellenora fick lite ris vilket hon tycket var gott att mums på =0)
min middag mums =0P

Fredag
Okej nu så har är det fredag och ja jag fuska idag choklad och chips så gott det var men nått får man unna sig det är inte lätt att låta bli godsakerna när man handlar och imorgon är det begravning har inte bestämt om jag ska åka eller ej kanske får se.
dessutom är det ju marknad så härlig då ska det handlas körsbär och krydder kanske lite marknadsgodis... Så sund är jag nu men det har en förklaring är lite nere....

Norge, Bergen

Var i norge bergen 2009-03-23 och stannade till den 29 mars 2009. Åkte till norge för att komma hemifrån ett tag och för att få lite semester. Min dotters pappa bor i norge bergen han har visum där är ursprunglingen från turkiet. Vi träffades året innan den 23/5-2008.
Han kom till bussen som jag åkte med och visade var mitt hotel låg. Det låg inne vid hamnen väldigt fint var det och mysigt.
bilden är tagen på mitt hotelrum och detta är Yildirim men han kallas för Mario.

Det var väldigt härlig omgivning och natur var mycket ute och gick maten var väldigt dyr så jag köpte frukt och i bland blev det kebabrulle som kosta normalpris åt en gång ute på resturang kina resturang vilket kosta 299 kr norska svin dyrt men det var det värt..
Gick på mini zoo med djur från havet älskar ju djur så det var inget snack om det.

Yildirim gick på kurser så man var ganska mycket ensam men han kom då han hade lunch och sluta ibland kom han innan han började på morgonen. Trivdes att vara själv hade ingen plan på att han skulle hålla mig sällskap men han ville vara snäll.
Vi prata en hel del om det som varit och vi rede ut det mesta och det kändes jätte bra efteråt och hemresan och hemma igen då mådde jag betydligt bättre än vad jag hade gjort innan resans gång.Yildirim följde mig till busen och såg till att jag hann med den för hans del kändes det nog ganska tungt att man åkte. Ser ut så iallafall.

Välkomna till min bloggDetta är jag och min lilla ängel tänkte berätta lite om vad min blogg kommer att handla om och jag hoppas att jag inte tråkar ut er allt för mycket =0)
Min blogg kommer handla om bla hur det är att bli mamma och om hur man trodde att det skulle bli. Sorg, glädje kommer den med att innehålla . Resor och utflykter och så klart mina drömmar och mål här i livet, och så kommer det att innehålla en del bilder med..
Det ska bli skoj att dela med sig lite om mig själv och mitt liv =0)


RSS 2.0